Category: Curious Blog


‘Hm, ja eigenlijk best lekker’. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om  te zeggen dat ik eigenlijk veel liever gewoon een lekkere, vette chocoladereep vol suikers naar binnen had gewerkt, in plaats van dat ik deze veganistische hoop ellende aan het herkauwen ben. Vriendin A. is helemaal om en into de superhealthy lifestyle. Dit is dus dezelfde vriendin waarmee ik een half jaar geleden flessen wijn achterover tikte terwijl we de tweede schotel tortillachips met guacamole bestelden onder het mom van ‘je leeft maar één keer’. Wat er in de tussentijd gebeurd is? Vriendin A. heeft een documentaire gezien over hoe slecht de bio-industrie wel niet is en is enthousiast aan de gang gegaan. (A, ik hou van je dat weet je.)

Continue Reading..

Wat een teleurstelling kreeg ik te verwerken toen mijn eerste prins niet op het witte paard kwam aan galopperen. Om over wapperende haren en een sprookjeshuwelijk de volgende dag nog maar te zwijgen.

Als jong meisje was ik gefascineerd door de prinsessen uit de Disneyfilms. Wat was Ariel toch stoer, Belle heldhaftig en Sneeuwwitje geliefd. Ze hadden alleen allemaal één ding gemeen: ze waren ontzettend afhankelijk van hun Prince Charming. Want hoe heldhaftig, stoer of zelfstandig ze ook waren, ze gooiden al hun sterke-vrouwentrekjes overboord op het moment van de ware liefdeskus. Ariel ontpopt zich gedurende de film eigenlijk gewoon tot en soort stalker van prins Erik: inbreken en snuffelen aan zijn spulletjes. Ik zou het niet durven. Nu ik ouder ben, zie ik de films door een ander kader. Maar ik ontdekte ook slimme levenslessen:

Continue Reading..

Big data is big business. De meeste bedrijven hebben dat ondertussen al wel door. Degene die dat niet hebben… veel succes in de toekomst. Ook Disney heeft dit natuurlijk enige tijd door. Dit jaar hebben ze daarom een flinke stap in de goede richting gezet om meer gegevens van gasten te kunnen verzamelen. Gelukkig krijgen de gasten daar enorm veel voor terug. Alles draait namelijk om de perfecte ervaring van een Disney vakantie. Precies zoals de visie van de beste man ooit was.

Continue Reading..

Het is zondag 6 juli, Rock Werchter is in volle gang. Ik sta in een volle tent te luisteren naar Passenger. Plots klinkt er een ruis door de muziek. Is er iets mis met de geluidsinstallatie? Nee, zo klinkt het niet. Dan een koude wind in mijn rug. Ik draai me even om, een hoosbui van heb ik jou daar is losgebarsten boven het terrein van dit imposante festival. Ik kijk een goede goede vriend van me aan. Beide pakken we direct onze telefoons en proberen onze vriendinnen te bereiken. Deze hebben we achter gelaten op het open grasveld voor het hoofdpodium. No way dat ze op tijd een goede schuilplek hebben gevonden. Als we na een tijdje niets terug krijgen besluiten we de tent te verlaten om ons door de stortregen te wagen. Kletsnat komen we aan op de plek waar we onze geliefden hebben achtergelaten. Twee in plastic gehulde dames met de slappe lach zitten op de grond. Gelukkig! Ze zijn nog niet chagrijnig…

Continue Reading..

Vroeger, in de gloriedagen van de videoband. Dat zwarte rechthoekige plastic doosje dat je in een groter zwart rechthoekig apparaat moest stoppen om vervolgens een film of tv-serie te kunnen kijken. In een tijd waar we nog niet massaal alles wat we maar wilden zien van het internet af konden plukken. Een era waarin het illegaal kopiëren van films nog omslachtig ging door twee videospelers aan elkaar te koppelen om vervolgens het ene videosignaal naar het andere te sturen. Een proces dat net zo lang duurde als de speelduur van de desbetreffende film. Ofwel die prehistorische periode waarin we films met veel te veel ruis keken op een te klein scherm (met een joekel van een beeldbuis) en dat dan nog niet eens in high definition laat staan surround sound. De tijd dat we nog netjes naar een winkel gingen om de nieuwste films te huren. Winkels zoals Videoland. Je zou zeggen dat deze allemaal uitgestorven zouden zijn. Maar niets is minder waar. Want Videoland maakt dit jaar zijn comeback met Videoland Unlimited. En volgens de woordvoerders is dit er niet zomaar eentje, het moet dé concurrent van het ondertussen welbekende Netflix gaan worden…

Continue Reading..

Voor de winnaars van de Oscars en onze voorspelling klik je hier.

Update 3 maart 2014:

Het was te verwachten, de familie Smith is er niet heel goed vanaf gekomen. Slechtste acteur, slechte mannelijke bijrol en slechtste koppel. Hoewel het niet heel veel zegt over de overige acteerprestaties van de twee (in The Pursuit of Happyness hebben ze namelijk wel laten zien dat ze samen goed kunnen acteren) wil het vooral zeggen dat After Earth niet zo’n hele goede film is. De andere grote winnaar (of verliezer) was de film Movie 43. Deze film heeft onder andere de slechtste film op zijn naam staan. Daarnaast krijgen ook alle 13 regisseurs en 19 schrijvers die aan de film hebben meegewerkt de mooie plastic prijs. Helaas geen verdere bijzonderheden dit jaar. Geen enkele acteur of actrice heeft de prijs persoonlijk opgehaald noch hebben ze een statement achtergelaten. Een beetje jammer.

Continue Reading..

Voor de winnaars van de Razzies en onze voorspelling klik je hier.

Update 3 maart 2014:

De oscar uitreiking zit er weer op, de winnaars zijn bekend! Hoewel wij sommige prijzen graag naar iemand anders hadden zien gaan zijn de winnaars niet echt opvallend. Gravity heeft de meeste prijzen in ontvangst mogen nemen. Dat dat vooral voor de technische kant van de film zou zijn was te verwachten. Mooi is ook om te zien dat Alfonso Caurón terecht als beste regisseur uit de bus kwam. Andere grote winnaars zijn 12 Years a Slave (beste film en beste vrouwelijke bijrol), Dallas Buyers Club (Beste acteur, Beste mannelijke bijrol, Beste Make-Up & Styling) en Frozen (Beste Animatie en Beste Song). De grootste verliezers zijn toch wel American Hustle en The Wolf of Wallstreet. Hoewel die laatste bij voorbaat al gedoemd was om een prijs in ontvangst te nemen (de film heeft nogal wat kritiek gekregen vanuit de Academy). American Hustle had ik toch minimaal één prijs in de wacht zien slepen. Dat is helaas voor hun niet gelukt. Alle winnaars en een vergelijking met onze eigen voorspelling (we hadden er 8 fout) kun je hier beneden zien.

Continue Reading..

Als ik vroeger een vierkant of rechthoekig cadeautje kreeg schudde ik deze altijd eerst. Hoorde ik dat bekende rammelende geluid, dan wist ik dat het maar één ding kon zijn. LEGO! Van al het speelgoed dat ik vroeger had waren die bekende gekleurde blokjes mijn absolute favoriet. Niet voor niets had (en heb) ik er dan ook meer dan genoeg van. Hoewel genoeg? Eigenlijk was het nooit genoeg!

Continue Reading..

YouTube en Vimeo het zijn waarschijnlijk de twee meest bekende internet videospelers. In nog geen tien jaar tijd heeft met name YouTube de wereld van video enorm veranderd. Door de komst van deze twee diensten kan elk mens ter wereld zijn video delen. En de populariteit is in al die jaren ongekend hoog gebleven. Waarschijnlijk zijn we nog niet eens over de piek heen. Maar waar ik me de afgelopen jaren erg over heb verwonderd is de beperkte interactiviteit die beide diensten bieden.

Continue Reading..

En met deze South Park quote begin ik mijn verhaal over één van de beste animatiestudio’s ter wereld. Na de Pixar tentoonstelling in de Amsterdam Expo te hebben bezocht kan ik het niet laten hier een blog over te schrijven. Pixar is een animatiestudio die zijn gelijke niet kent. Alleen Pixar doet wat Pixar op zijn manier doet. Al 25 jaar lang maken ze box office hit na box office hit. En ondanks het misschien wat tegenvallende (qua verhaal dan) Cars 2, zijn alle Pixar films juweeltjes. Als je een Pixar film kijkt weet je dat je naar een Pixar film aan het kijken bent. Maar wat maakt Pixar zo bijzonder, en hoe komt het dat andere studio’s hier zo moeilijk aan kunnen tippen?

Continue Reading..