The Blog


De TV-series waar ik het meest naar uitkijk in 2014/2015

Het huidige TV-serie-seizoen is zo goed als voorbij. Veel series zijn gesneuveld,  maar even zoveel zien we volgend jaar weer terug. Daarnaast komen er natuurlijk ook weer enorm veel nieuwe series bij. Zeker voor de comic-fan is enorm veel om naar uit te kijken. Wat dacht van Constantine, The Flash of Gotham. Maar er zijn ook zat originele series die gaan starten. Hieronder onze top tien van de netwerkzenders…

 

10) The Last Man on Earth (FOX)

Een comedy over de laatste man op aarde.

Interessant omdat: Het sfeertje dat de trailer laat zien is erg geslaagd. Het is zeker geen kopie I am Legend. De comedy is absurd en bizar, daar moet je natuurlijk wel van houden.

Kan falen omdat: De trailer is eigenlijk geen trailer van de serie zelf maar meer een proof of concept. Het kan dus nog alle kanten op met deze serie. Daarnaast vraag ik me af hoe lang je een verhaal als dit interessant kan houden. Vroeg of laat zal waarschijnlijk blijken dat de hoofdpersoon toch niet de laatste man op aarde is…

 

9) Galavant (ABC)

Once Upon a Time meets Disney Musicals

Interessant omdat: De trailer laat een zeer unieke serie zien die alleen maar door Disney gemaakt kan worden. Daarnaast is Alan Menken erbij betrokken, verwacht dus typische Disney liedjes.

Kan falen omdat: De humor is enorm flauw in de trailer en doet een beetje denken aan een slechte Monty Python rip-off.

8) Secrets and Lies (ABC)

Thriller serie over een man die tijdens het hardlopen in de bossen het levenloze lichaam van een jongetje vindt. Al snel is de man zelf de hoofdverdachte…

Interessant omdat: Topacteurs, spannende premise, mini-serie

Kan falen omdat: Er moet genoeg gebeuren om het verhaal zes afleveringen echt spannend te houden. Een probleem waar veel thriller series mee te kampen hebben.

7) iZombie (CW)

Gebaseerd op de DS comic serie met dezelfde naam.  Een jonge vrouwelijke zombie probeert als normaal mens door het leven te gaan…

Interessant omdat: Weer een serie die iets nieuws en verfrissend aan het zombie genre toevoegt. Als het net zo leuk en goed is uitgewerkt als Warm Bodies komt het helemaal goed met deze serie. Daarnaast wordt deze serie geproduceerd door de makers van Veronica Mars.

Kan falen omdat: Er een te erge CW saus overheen wordt gegooid. Ofwel het een vrouwensoap wordt.

6) The Whisper (ABC)

Een serie over de race tegen de klok om een onzichtbaar alien ras tegen te houden onze planeet te overheersen.

Interessant omdat: Lijkt net als iZombie iets nieuws op de tafel te gooien maar dan voor het Alien genre. Daarnaast lijkt alles enorm spannend en mysterieus gefilmd.

Kan falen omdat: Veel mensen haken af bij Aliens. Daarnaast vind ik het persoonlijk nu al jammer dat je er in de eerste aflevering al achter komt dat er Aliens in het spel zijn. Kan daarom erg snel saai worden.

5) Hieroglyph (FOX) (update: gecanceld al voordat de eerste aflevering is uitgezonden!)

Een serie over het oude Egypte met een mythisch sausje erdoorheen.

Interessant omdat: De trailer laat een mooie setting zien die er enorm veelbelovend uit ziet. Daarnaast is het oude Egypte en mythische verhalen altijd een plus.

Kan falen omdat: Het verhaal is enorm vaag. De trailer probeert iets uit te leggen maar slaagt daar totaal niet in. Hopelijk is de daadwerkelijke serie duidelijker.

4) Agent Carter (ABC)

Over het ontstaan van de organisatie SHIELD.

Interessant omdat: De short (Agent Carter) die bij Iron Men 3 zat smaakte naar heel veel meer. De setting, de tijdsperiode en natuurlijk Haley Atwell zijn enorm geschikt voor een puike serie. Daarnaast ben ik erg benieuwd hoe ze HYDRA hierin gaan verwerken. En tot slot zal het een korter seizoen zijn zodat er zo min mogelijk “filler” afleveringen tussen zitten.

Kan falen omdat: Het dezelfde start heeft als Marvel’s Agents of Shield. Daarnaast weet je ondertussen al dat het uiteindelijk niet goed afloopt met de organisatie.

3) Constantine (NBC)

John Constantine neemt het op tegen demonen en geesten uit de onderwereld…

Interessant omdat: De serie is gebaseerd op de fantastische Hellblazer comics van DC Comics. De hoofdrolspeler ziet er dit keer ook daadwerkelijk uit als de John Constantine uit de comics. Als je van dit soort fantasie verhalen houdt dan is dit gewoonweg de serie voor jou.

Kan falen omdat: Men de film Constantine nog teveel in zijn hoofd heeft.

2) The Flash (CW)

Herinner je je Barry Allen uit Arrow nog? Die ontwaakt uit zijn coma met supersnelle krachten.

Interessant omdat: Wederom een comicverfilming van DC Comics. Sluit aan bij het Arrow universum. Grant Gustin is een erg vermakelijke Barry Allen (The Flash). Lijkt enorm trouw aan de comics te zijn tot aan alle bekende vijanden toe.

Kan falen omdat: Hopelijk weten de makers van Arrow ook met het wat luchtigere materiaal van The Flash om te gaan. Ik verwacht een mix van Arrow en Smallville, hopelijk vinden de makers hier alleen de juiste balans in.

1) Gotham (FOX)

Over het ontstaan van alle iconische Batman helden en vijanden.

Interessant omdat: De wereld van Batman is gewoon erg gaaf. De stijl die de trailer laat zien ziet er enorm gelikt uit.

Kan falen omdat: Willen we wel een jonge Bruce Wayne zien? We weten allemaal waar de serie naar toe zal leiden wat voor hele goede verhaallijnen kan zorgen of juist het tegenovergestelde…

 

Misschien ook leuk…

Forever (ABC)

Fresh of the Boat (ABC)

Selfie (ABC)

How to get away with Murder (ABC)

Backstrom (FOX)

Empire (FOX)

Scorpion (CBS)

Madam Secretary (CBS)