The Blog


Het nieuwe tv-serie seizoen (deel 4 van 4)

Deze week alweer het laatste deel van mijn overzicht van nieuwe en lopende tv-series die ik ga volgen. Heb je de eerste drie delen nog niet gelezen, klik dan hier voor deel 1, hier voor deel 2 en hier voor deel 3.

Deze week:

American Horror Story: Coven (derde seizoen)

Genre: Drama, horror, mystery

Start vanaf 09-10-2013

Alweer het derde seizoen van misschien wel de meest bizarre serie van dit moment. American Horror Story vertelt elk seizoen een nieuw horror verhaal dat zich ergens in Amerika afspeelt (seizoen 1 speelde zich af in een spookhuis, het derde in een gekkenhuis). Hoewel elk seizoen compleet anders is keren sommige acteurs, weliswaar in andere rollen, elk seizoen weer terug. Veel is er over het derde seizoen nog niet  bekend. Het gaat over een strijd tussen diverse heksen dat deels in New Orleans wordt uitgevochten. Daarnaast speelt ook dit seizoen zich over meerdere tijdsperiodes af. Wel is te hopen dat dit seizoen, in tegenstelling tot het tweede, een iets stabielere verhaallijn heeft. Dat wordt weer griezelen vanaf oktober.

 

Once Upon A Time in Wonderland (nieuwe serie)

Genre: Adventure, drama, fantasy

Start vanaf 10-10-2013

Door de rijke wereld en het aanhoudende succes van Once Upon A Time was de vraag niet of maar waarover en wanneer er een spin off serie zou worden gemaakt. En nu is het moment dan bijna daar. Het meisje Alice (die ene uit Wonderland) staat in deze serie centraal. Bij de aankondiging was ik, zoals wel vaker het geval is, wat sceptisch. Maar na het zien van de trailer ben ik al bijna om. Meteen wordt duidelijk dat de makers een wat donkere, meer volwassen verhaallijn voor ogen hebben. Iets wat erg goed past binnen de wereld van Wonderland. Daarnaast, en dat is ergernis nummer 1 bij de moederserie, zien de effecten er een stuk beter uit. Ik ben erg benieuwd of er cross-overs gaan komen, zeker omdat de twee series qua tijdlijn niet synchroon lopen. Hoe dan ook, kijken ga ik zeker.

 

Teenage Mutant Ninja Turtles (tweede seizoen)

Genre: Animation, action, adventure

Start vanaf 12-10-2013

Welke jongen of meisje, geboren eind jaren tachtig, is er niet groot geworden met de succesvolle tekenfilm Teenage Mutant Ninja Turtles? Ik was er in ieders geval helemaal weg van. Alle afleveringen keek ik op tv of videoband, had diverse actiefiguren (inclusief helikopter en wagen), een dekbedovertrek en nog veel meer. Tijdens carnaval ben ik zelfs nog eens verkleed gegaan als Turtle. Vooral van de dwaze Michelangelo was ik fan. Het was pas veel later dat ik erachter kwam dat de serie was afgeleid van een comic. Een comic die een veel volwassenere toon heeft, met meer donkere humor en geweld. Door het succes van de eerste tekenfilm volgde als snel een live action film (die ook weer vervolgen kreeg), een live action tv-serie (die maar een kort leven had), een tweede tekenfilmreeks, een geniale lange tekenfilm (waar alle generaties turtles bij elkaar kwamen), diverse games, een nieuwe comicbook reeks, deze 3d-animatie serie en tot slot de volgend jaar uitkomende live action film (geproduceerd door Michael Bay). De turtles zijn sinds die eerste tekenfilm, zij het in mindere mate, enorm populair gebleven. Deze nieuwe 3D animatie serie heeft daar weer een extra schepje bovenop gedaan. De populariteit van de jaren tachtig kan wel eens geëvenaard worden, zeker wanneer de nieuwe film volgend jaar uitkomt.

Kijkend naar deze serie denk ik weer helemaal terug aan dat kleine jongetje dat zo’n fan was van de turtles. Waar de tweede tekenfilmreeks het charisma van de verschillende turtles nogal mistte en zichzelf te serieus nam, is deze reeks in vrijwel alle opzichten beter. Ik durf zelfs  zover te gaan dat deze versie beter is dan de originele. De humor is gewoon onovertroffen. De animatie is even wennen maar origineel en strak. De verhaallijnen zijn geschikt voor jong en oud. En tot slot is de stemmencast gewoon subliem. Ik kan niet anders dan positief zijn over deze animatie, een echte aanrader voor elke (vroegere) Turtlefan!

 

The Walking Dead (vierde seizoen)

Genre: Drama, horror, thriller

Start vanaf 13-10-2013

Alweer het vierde seizoen van deze soms geniaal goede en soms tenenkrommend slechte serie. Het verschil van de kwaliteit in verhaalvertelling heeft waarschijnlijk vooral te maken met het feit dat de show ondertussen al drie verschillende showrunners kent. En dat is te merken geweest. Het eerste seizoen heeft duidelijk een andere toon dan het tweede, en dat geldt ook weer voor het tweede en het derde. Nu we het vierde seizoen ingaan starten we met weer een nieuwe showrunner. Dus waarschijnlijk weer een andere toon qua verhaallijn. Maar ondanks dat het niet heel lekker achter de schermen loopt zie je daar qua kwaliteit weinig van terug op het scherm. De verhaallijnen mogen dan wel sterk in kwaliteit verschillen, de effecten, acteurs, cameravoering en ga zo maar door zijn altijd erg goed geweest. Mijn hoop is dan ook dat het vierde seizoen die kwaliteit vasthoudt en dat de verhaallijnen stabieler worden. Want deze serie heeft alles mee om één van de beste series van het moment te zijn.

 

Dracula (nieuwe serie)

Genre: Drama, horror

Start vanaf 25-10-2013

Over deze serie twijfel ik een klein beetje. Enerzijds ben ik blij met het huidige aanbod aan vampierseries en hoeven er in mijn ogen niet meer bij. Anderzijds, deze serie lijkt de traditionele Dracula weer doen herleven. Dus geen te knappe mannelijke vampiers die zich gedragen als suffige vegetariërs en weerloze tienermeiden die alleen maar lopen te zeuren. Nee gewoon het traditionele verhaal van Dracula met een nieuwe twist. Ik ben alleen een beetje bang dat de focus meer gaat liggen op mooie kostuums en drama waar hoofdrolspeler Jonathan Rhys Meyers (The Tudors) zo bekend mee is. Daarnaast vraag ik me ook af hoe lang je dit verhaal van Dracula interessant kan houden, aangezien het er in eerste instantie op lijkt dat er maar weinig conflicten zijn tussen de verschillende personages. Het enige conflict dat ik momenteel kan ontdekken is dat Dracula wraak wil nemen op iedereen die hem heeft opgezadeld met zijn vloek van onsterfelijkheid. Het is dus nog even afwachten met deze serie.

 

Almost Human (nieuwe serie)

Genre: Action, drama, sci-fi

Start vanaf 04-11-2013

Almost Human moet het gat gaan dichten dat Fringe vorig jaar achter liet. Deze nieuwe serie, bedacht door onder andere J.J. Abrams, speelt zich 35 jaar in de toekomst af. Een tijd waar menselijke agenten samen moeten werken met robots om zo veiliger de wet te handhaven. Politieagent John Kennex (gespeeld door Karl Urban) wordt twee jaar na een ongeluk waardoor zijn been is vervangen door een robotbeen opgezadeld met de robot Dorian. Al de huidige techniek en de veranderingen die het met zich mee heeft gebracht heeft Kennex erg wantrouwig gemaakt. Hij zit er dan ook niet echt op te wachten om samen te moeten werken met Dorian. Het verhaal doet een beetje denken aan dat van iRobot. Maar de trailer laat duidelijk zien dat ze echt een andere weg inslaan. Qua effecten ziet de serie er fantastisch uit en het acteerspel van Karl Urban is meestal erg goed (Star Trek, Dredd). Ik verwacht dan ook een luchtige maar kwalitatief goede serie met veel potentie. Kijken dus!

 

Atlantis (nieuwe serie)

Genre: Fantasy

Start vanaf 23-11-2013

Toen ik deze serie opzocht werd ik in eerste instantie verward met een andere Atlantis tv-film die ook dit jaar is uitgekomen. De donkere kijk op de legende van die trailer leek me niets voor de BBC en ik kwam er dan ook al snel achter dat ik naar een verkeerde trailer zat te kijken. De onderstaande trailer is gelukkig de goede. Een kleurrijke (typisch BBC) kijk op de legende met special effects die lijken op die van series zoals Da Vinci’s Demons. Sterker nog ik denk dat deze Atlantis serie qua stijl en luchtigheid erg lijkt op Da Vinci’s Demons. En dat is zeker niet negatief bedoeld. De serie speelt zich af in het, hoe kan het ook anders, mythische Atlantis. Alle verhalen draaien om drie karakters, Jason, een nog menselijke Medusa (je weet wel die vrouw met haren van slangen) en Hercules (gespeeld door Game of Thrones’ Mark Addy, wat al aangeeft dat we een wat andere held gaan zien dan we gewend zijn). Zij zullen het onder andere opnemen tegen mythische wezens en klassieke helden. Lekker luchtige en makkelijk weg te kijken televisie dus.

 

Mob City (nieuwe serie)

Genre: Crime, drama, mystery

Start vanaf 04-12-2013

Mob City is het eerste tv-project, na het verlaten van The Walking Dead, voor showrunner Frank Daborant. Deze serie speelt zich af in het Amerika van de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. Een verhaal over de strijd tussen de politie en de maffia van Los Angeles. Onder andere The Walking Dead alumni’s Jon Bernthal (Shane) en Jeffrey DeMunn (Dale) spelen in deze serie. Daarnaast heeft ook de hoofdrolspeler van Heroes, Milo Ventimiglia, een belangrijke rol. Veel is er nog niet bekend qua verhaal, maar met Frank Daborant aan het roer maak ik me daar niet al te veel zorgen over. Dit is zo’n serie waar ik me graag door laat verassen. Jammer genoeg duurt het nog even tot hij in premiere gaat

 

Dat waren dan de series die ik volg en misschien ga volgen. In de loop van deze week zal ik een lijstje maken van de series die ik definitief blijf kijken. Voor nu ben ik vooral benieuwd in welke series jij geïnteresseerd bent. Laat het ons dus weten! Heb je de eerste drie delen nog niet gelezen, klik dan hier voor deel 1, hier voor deel 2 en hier voor deel 3.