The Blog


Inside Out – Review

Voor mij staat Pixar gerand voor kwaliteitsfilms. In deze blog heb ik mij al vaker vol lof uitgesproken over deze animatie studio. Maar ondanks alle perfectie leek het de afgelopen paar jaar toch iets minder te gaan op creatief gebied. Iets wat ze bij Pixar zelf ook door hadden. The Good Dinosaur die eigenlijk gepland stond voor 2014 werd verschoven naar november 2015. Naar verluidt om hem op creatief gebied bij te schaven. Voor het eerst sinds 2006 was er een groot gemis in de bioscoop. Maar daardoor hebben we voor het eerst in de Pixar geschiedenis niet één maar twee films van de animatie studio.

Om die reden keek ik des te meer uit naar Inside Out. Eindelijk weer eens een Pixar film en niet onbelangrijk een originele film. Geen vervolg, maar een compleet nieuw idee. En wat voor eentje. Lang geleden dat ik zo enorm van een film heb genoten. Voor mij is Inside Out de leukste film van het afgelopen jaar.

De originaliteit druipt van de film. De animatie is top notch. De humor is spot-on. Maar wat voor mij de film zo goed maakt is de herkenbaarheid. Elke keer wanneer mijn emoties op hol slaan moet ik aan deze film denken. Maar ook wanneer ik mijn 1-jarige nichtje nieuwe dingen zie ontdekken speelt deze film weer door mijn hoofd.

Tot slot wil ik toch ook de volwassenheid van de film aanhalen. Het thema van de film voelt erg volwassen aan. En met name het einde is iets waar volwassenen zich in zullen herkennen (of in zouden moeten herkennen). Een einde wat voor de allerkleinste wellicht wat te lastig is om te begrijpen. Maar toch, deze durf vind je alleen in een Pixarfilm.

Voor wie nog twijfelt, Inside Out is de film van dit moment. Vergeet de Minions, laat de dino’s uitsterven en laat Schwarzenegger lekker in de toekomst. Inside Out is de film die je deze zomer gezien moet hebben! Nu hopen dat Pixar’s tweede van dit jaar, The Good Dinosaur, weer zo’n toppertje is!

Rik Spitters