The Blog


Mid-Season series: Wat wij gaan volgen!

Er zijn ondertussen alweer twintig dagen van het nieuwe jaar verstreken. Dat betekend ook dat veel tv-series zijn begonnen, ofwel het midseason tv-seizoen is van start gegaan. Dat wil zeggen dat naast de al lopende series er ook een heleboel nieuwe premières zijn. En dit jaar is het aantal enorm hoog. Wat dacht je van de piratenserie Black Seals of de duistere detective True Detectives. Hieronder een overzicht van de series die wij het meest interessant vinden.

Sherlock (seizoen 3) – Gestart op 01-01-2014

Na bijna twee jaar van afwezigheid was het begin dit jaar eindelijk zover. Ondertussen zijn de drie afleveringen (nouja, afleveringen… meer films) alweer uitgezonden. Benedict Cumberbatch en Martin Freeman spelen weer de sterren van de hemel. Heb je de drie afleveringen gemist op de BBC, niet getreurd. Waarschijnlijk zijn ze namelijk snel op Netflix te zien!

 

Community (seizoen 5) – Gestart op 02-01-2014

Mijn favoriete comedy serie van het moment. Dit jaar brengt Community veel veranderingen met zich mee. De originele showrunner, Dan Harmon keert terug. En dat is aan alles te merken. De eerste afleveringen voelen weer aan als vanouds. Jammer genoeg heeft Pierce de groep verlaten en zal ook Troy uit de serie verdwijnen. Maar gelukkig zijn daar sterke nieuwe karakters voor in de plaats gekomen. En naar het schijnt zit er zelfs een zesde seizoen aan te komen. Sixseasonsandamovie!!!

 

Intelligence (première) – Gestart op 07-01-2014

Op papier doet het verhaal van Intelligence wat denken aan dat van Chuck. Een man met een supercomputer in zijn brein probeert de wereld te redden van terroristen en ander kwaad. Maar na het zien van de eerste aflevering lijkt deze serie niets op wat Chuck is. Waar Chuck zich vooral op de comedy richtte is Intelligence veel serieuzer van toon. De eerste aflevering smaakte naar meer, ik ben benieuwd of dat zo blijft…

 

Helix (première) – Gestart op 10-01-2014

Een nieuwe science fiction serie over een mogelijke virus uitbraak. De serie gaat over een team dat naar Antarctica afreist om het virus te onderzoeken. Maar wanneer aangekomen is er veel meer aan de hand dan in eerste instantie gedacht werd. Het virus blijkt zich namelijk in een rap tempo te ontwikkelen. Ik heb nog geen kans gehad om de première te bekijken maar als je van horror en science fiction houdt zit je waarschijnlijk goed met deze serie.

 

True Detectives (première) – Gestart op 12-01-2014

Hoe HBO het voor elkaar heeft gekregen om acteurs als Woody Harrelson en Matthew McConaughey te strikken voor deze serie blijft een raadsel. Het maakt eigenlijk ook niet uit als de serie maar goed is. En dat is hij zeker. Een heel ander soort detective als je normaal gewend bent. Donker en realistisch, een absolute aanrader!

 

The Following (seizoen 2) – Gestart op 19-01-2014

Het vorige seizoen was best aardig tot goed. Dit seizoen speelt zich een jaar later af. Na de gebeurtenissen van het eerste seizoen lijkt het voor Ryan Hardy allemaal eindelijk eens mee te gaan. Maar een nieuwe zaak zorgt voor een opschudding. Want is Joe Carroll echt dood… Waarschijnlijk niet, maar om daar echt achter te komen kan je vanaf 19 januari weer genieten van deze detectiveserie.

 

The Musketeers (première) – Gestart op 19-01-2014

Alweer een nieuw Musketeers verhaal. Geproduceerd door de BBC is dit de zoveelste vertelling van het welbekende verhaal. Ik ben enorm fan van het genre en de Musketeers spreken nou eenmaal enorm tot de verbeelding. Nu maar hopen dat het beter is dan die ene film uit 2012 waar ik liever niet over praat…

 

Workaholics (seizoen 4) – Start op 22-01-2014

De absurde Comedy Central serie keert weer terug voor zijn vierde seizoen alweer. Tja wat valt er te verwachten. Hopelijk meer van hetzelfde. Mocht je de serie niet kennen. Op Comedy Central wordt deze serie momenteel uitgezonden. Een typische you’ll love it or hate it serie!

 

Black Sails (première) – Start op 25-01-2014

Toen ik de naam Michael Bay voorbij zag komen was ik eigenlijk al afgehaakt. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van deze regisseur. En een piratenserie vol met explosies en geen verhaal, daar hoef je mij niet voor wakker te maken. Maar gelukkig kwam daar de trailer. En die ziet er goed gelikt uit. Tv zender Starz heeft zich de afgelopen jaren al bewezen met fantastische series als Spartacus en Da Vinci’s Demons, hopelijk is Black Sails van hetzelfde kaliber!

 

Fleming: The Man Who Would be Bond (Mini-series) – Start op 29-01-2014

Een mini-serie over niemand minder dan de schrijver en bedenken van James Bond. Dominic Cooper speelt Fleming in deze BBC serie. De serie centreert zich uiteraard rondom het leven van deze schrijver en hoe hij uiteindelijk tot het bedenken van 007 kwam. Ik ben benieuwd of dat vier afleveringen boeiend blijft. Eind deze maand kunnen we het zien op de BBC.

 

The Walking Dead (tweede helft van seizoen 4) – Start op 09-02-2014

Eindelijk, de final showdown met de Governer is geweest. Wat een fantastische cliffhanger afgelopen november. Naar de gevangenis zal niet meer teruggekeerd worden verwacht ik (en als ze de comic weer wat meer gaan volgen zal dat ook niet gebeuren). Alle karakters zijn versplinterd en zullen elkaar op de een of andere manier weer moeten terugvinden. Lezers van de comic zullen zeker blij zijn met de komst van Eugene Porter, Rosita, en Abraham Ford. Zullen we in seizoen 5 dan eindelijk kennis maken met Lucille…

 

Mind Games (première) – Start op 25-02-2014

Ik ben vooral benieuwd naar deze serie omdat het van de bedenker van Awake komt. Hoewel die serie maar een kort leven heeft gehad, was het een echte topper. Maar ook het verhaal heeft mijn aandacht. Mind Games, met in de hoofdrollen Christian Slater en Steve Zahn, vertelt het verhaal van twee broers. Zij runnen een bedrijf dat oplossingen bedenkt gebaseerd op psychologische manipulatie.

 

Vikings (seizoen 2) – Start op 27-02-2014

Nooit had ik verwacht dat zender The History Channel met een serie als Vikings zou komen. Sceptisch heb ik de eerste aflevering dan ook bekeken. Maar tot mijn verbazing was de serie lang zo slecht nog niet. Sterker nog, in al zijn eenvoud is de serie erg vermakelijk. Dit komt met name door de fantastische hoofdrolspeler en de rauwheid van de Vikingen. Seizoen twee kan dan ook niet snel genoeg beginnen.

 

Hannibal (seizoen 2) – Start op 28-02-2014

Nog zo’n serie waarvan ik niet verwacht had dat het zou slagen. Maar niets bleek minder waar. Wat een fantastische serie is Hannibal toch. Jammerlijk bleven de kijkers uit en alles leek erop dat er geen tweede seizoen van zou komen. Maar tegen alle verwachtingen in werd er toch groen licht gegeven. Mocht je deze serie nog niet gezien hebben dan raad ik je dat zeker aan snel te doen. Maar je moet wel tegen de meest lugubere beelden kunnen, want Hannibal kent misschien wel gruwelijkere scenes dan Saw.

 

Once Upon a Time (tweede helft van seizoen 3) – Start op 09-03-2014

De tweede helft van het derde seizoen van Once Upon a Time zou bijna als compleet nieuw seizoen gezien kunnen worden. Want alles lijkt erop dat de serie weer terug naar zijn roots gaat. De eerste helft van dit seizoen was nogal langdradig. Even leek het er dan ook dat ik de serie links ging laten liggen. Maar de laatste twee afleveringen maakten enorm veel goed. Ik ben erg benieuwd hoe ze dit gaan vervolgen, jammer genoeg duurt het nog tot maart.

 

Believe (première) – Start op 10-03-2014

Weer een serie waar ik vooral benieuwd naar ben door de maker ervan. Alfonso Cuarón, de maker van het fantastische Gravity, maakt zijn debut op televisie. De serie verteld het verhaal van een jong meisje met buitengewonde krachten. Verschillende groepen willen haar hebben, de een om haar te beschermen de ander om haar te gebruiken. Een simpele premise, maar een team als J.J. Abrams en Aldonse Cuarón moet haast wel goed komen.

 

From Dusk Till Dawn (première) – Start op 11-03-2014

From Dusk Till Dawn is toch een cultfilm zou je denken? Dat is het zeker, maar bedenker en regisseur Robert Rodriguez vond dat het tijd was om het verhaal nog eens dunnetjes over te doen, alleen dan in serievorm. Voor zijn nieuwe tv-kanaal, El Rey (waar voornamelijk cultfilms op te zien gaan zijn), creëerde hij deze serie. Hoewel Robert Rodriquez een aardig regisseur is kan de plank vaak ook volledig misslaan. Ik ben dan ook erg benieuwd wat hij deze keer zal doen

 

Da Vinci’s Demons (seizoen 2) – Start op 22-03-2014

En weer een serie die me erg heeft verrast vorig jaar. Ook al duurde Da Vinci’s Demons vorig jaar maar acht afleveringen, de serie wist me al snel te pakken. En dan die cliffhanger… Hoewel een erg spannende, misschien niet de meest fijne, aangezien het laatste shot midden in een scene was. Het was dan ook een lang jaar wachten, maar in maart komt toch eindelijk de conclusie.

 

Game of Thrones (seizoen 4) – Start op 06-04-2014

Hier hoef ik denk ik niets meer aan toe te voegen… Gewoon kijken en stil zijn want dit jaar wordt nog spannender dan het vorige seizoen. Geloof je me niet? Dan ben ik benieuwd hoe je daar na deze tien nieuwe afleveringen over denkt!

 

Silicon Valley (première) – Start op 06-04-2014

Komedies van HBO zijn meestal erg leuk. De plek waar deze nieuwe serie zich afspeelt is dan ook enorm geschikt voor het genre. Nog niet veel is er bekend over deze serie, gewoon afwachten en kijken dus.

 

Fargo (mini-series) – Start op 15-04-2014

Nog een serie gebaseerd op een film. Weliswaar geen remake of een vervolg. Maar in toon is deze serie hetzelfde als de film. En die toon kan alleen maar gerealiseerd worden als de originele regisseurs erbij betrokken zijn. Gelukkig is dat zo, The Coen Bros. zullen als executive producers fungeren. En als dat nog niet genoeg is spelen er fantastische acteurs als Martin Freeman, Colin Hanks en Billy Bob Thorton in mee. Dat kan alleen maar hele goede televisie opleveren.

 

Salem (première) – Start op 20-04-2014

Wat als er echte heksen in Salem hebben gewoond. En wat als zij degene zijn die voor de heksenverbrandingen hebben gezorgd. Dat is de premise van deze nieuwe heksenserie. Ikzelf ben altijd wel benieuwd naar dit soort series en films. Jammerlijk faalt het gros om mijn (en de rest van de kijkers) aandacht te behouden. Zal het deze serie wel lukken?

 

24: Live Another Day (limited series) – Start op 05-05-2014

Jack Bauer is back… Again! Wie had dat gedacht, dat het populaire 24 ooit nog terug zou keren. Ja er deden als direct na seizoen acht verhalen op dat er een film zou komen. Maar deze werd keer op keer uitgesteld. Niemand zag dan ook de aankondiging 24: Live Another Day aankomen. Naast Jack Bauer keert ook fan favoriet Chloë terug. Daarnaast speelt ook Chuck’s Yvonne Strahovski (Chuck, Dexter) in deze 12-delige serie mee. Het kan niet snel genoeg april zijn!

 

Penny Dreadful (première) – Start op 11-05-2014

Erg veel series dit jaar met mensen uit de filmwereld. De executive producers van deze serie zijn niemand minder dan John Logan en Sam Mendes. De mannen achter Skyfall. Deze horror serie kent alle bekende karakters van Dracula en Van Helsing tot Dorian Gray en Dr. Frankenstein. Het verhaal speelt zich af in het Victoriaanse London waar de Amerikaanse Penny Dreadful (Josh Harnett) in contact komt met deze creaturen.

 

Dat was het dan. Met deze en nog veel meer series kun je je vrije tijd weer mee vullen. Ik ben erg benieuwd welke serie jullie het meeste aanspreekt en waarom. Laat het ons weten!