The Blog


Naar welke films wij in 2014 uitkijken!

Een nieuw jaar is begonnen. Ik hoop natuurlijk dat iedereen het jaar goed is ingegaan. Ikzelf heb een mooie jaarwisseling gehad, deze werd helaas op twee januari om 9 uur in de ochtend onderbroken door de tandarts. Een groot gat is wat er 15 minuten later zat op de plek waar voorheen mijn enige verstandskies zat. En dat is meteen ook de reden waarom deze blog ietwat laat online is gegaan. Degene die wel eens eerder een tand hebben laten trekken zullen kunnen beamen dat het namelijk enorm pijn doet.

Afijn genoeg smoesjes, het nieuwe jaar is begonnen! Overal om mij heen zie ik lijstjes van hoe geweldig 2013 wel niet was. Top 100 dit, top 1000 dat. We zijn er met zijn allen enorm dol op, en wie ben ik dan om niet ook een leuk lijstje te maken. Mijn lijst zal, hoe verassend, over de top 10 van films gaan waar wij bij Curious Media het meest naar uitkijken in 2014. De nadruk zal hierbij vooral op blockbusters liggen. Laten we dan ook maar meteen beginnen!

10.      Muppets Most Wanted (16 april)

In 2011 heeft Disney met veel succes de Muppets nieuw leven in geblazen. De populariteit van Kermit en gevolg is de afgelopen tijd onverminderd gebleven. Dat er een nieuwe bioscoopfilm zou komen is dan ook niet heel onverwacht. Dit keer is er weer een nieuw blik aan bekende acteurs geopend waaronder, Ricky Gervais en Tom Hiddleston. Ook Bret McKenzie keert weer terug om nog meer fantastische nummers te schrijven (voor de eerste Muppet film heeft hij voor het nummer “Man or Muppet” zelfs een oscar gewonnen). Ik heb, ondanks de wat tegenvallende trailer, erg veel zin in deze nieuwe Muppet film.

 

9.         American Hustle (6 februari)

In Amerika draait deze nieuwe film van David O. Russell al een tijdje. En wederom weet hij kennelijk een fantastische film neer te zetten. Silver Linings Playbook (2012) was vorig jaar één van mijn favoriete films. Dit mede door acteertalenten Jennifer Lawrence en Bradley Cooper, die ook in deze film weer volop aanwezig zijn.  De cast wordt  verder aangevuld door toppers als Christian Bale, Amy Adems en Jeremy Renner. Deze gaan we zeker terug zien tijdens de oscars!

 

8.         Noah (17 april)

Buiten dat deze film een fantastische cast heeft (Emma Watson, Jennifer Connelly, Russel Crowe, Anthony Hopkins en Logan Lerman) ben ik vooral benieuwd hoe Daaren Aronofsky het zich er vanaf gaat brengen. Deze fantastische regisseur, die vooral bekend staat om zijn eigenzinnige filmhuis films, maakt voor het eerst een heuse blockbuster. Ik ben dan ook benieuwd hoeveel we terug gaan zien van zijn toch wel bekende stijl waar we met Pi en Requiem for a Dream kennis mee maakte.

 

7.         Maleficient (29 mei)

Angelina Jolie als Maleficient (de boze heks uit Doornroosje), een rol die haar op het lijf lijkt geschreven. De eerste foto die ik van deze film zag liet een goede indruk achter. Vanaf dat moment was ik zeer benieuwd naar deze nieuwe Disney film. De trailer van afgelopen jaar smaakte ook naar meer. De film zal het verhaal van Doornroosje vertellen alleen dan vanuit het perspectief van Maleficient. Hoewel ik erg benieuwd en hoopvol ben is het te hopen dat het niet dezelfde domper als Alice in Wonderland of Oz: The Great and Powerfull gaat worden.

 

6.         The Lego Movie (12 februari)

Toen ik de aankondiging van deze film hoorde kon het me allemaal niet veel bekoren. Maar de eerste trailer (en de rest net zo) heeft mijn gedachte 180 graden laten draaien. Als de stijl en de humor precies zo zijn als de trailers doen beloven kan dit nog wel eens de verassing van 2014 gaan worden. Dit wordt de film wat Wreck-it-Ralph voor games, Who Framed Roger Rabbit voor tekenfilms en Toy Story voor speelgoed was. Was je vroeger een Lego fan (zoals ik) dan zal de trailer een feest van herkenning zijn. Geloof je me niet? Bekijk dan snel de trailer (Let hierbij vooral op karakters als “nineties-eighties-something-space-guy” en het bekende “glow-in-de-dark-spookje”).

 

5.         The Amazing Spider-Man 2 (24 april)

Wat had ik mijn twijfels toen Sony enkele jaren geleden liet weten de Spider-Man films nu al te rebooten. Een ruzie tussen filmmaker Sam Raimi en productiemaatschappij Sony zorgde ervoor dat de hele serie werd opgepoetst. Weg met de comicstijl, welkom serieuze toon. In navolging van het succes van de wat serieuzere toon van de Batman films dacht Sony hetzelfde te moeten doen met Spider-Man. Maar Spider-Man leent zich niet zo goed hiervoor. Waar Batman een getergde ziel is, is Spider-Man juist een jonge held met de meest dubieuze en komische uitspraken. The Amazing Spider-Man was dan ook een beetje een mix. Hoewel ik de film zeker vermakelijk vond, was de serieuzere aanpak niet heel erg geslaagd. Waarom staat deze film dan op nummertje 5? Heel simpel, de comicbook nerd in mij komt naar boven bij het zien van de trailer. Daarnaast ben ik enorm benieuwd in hoeverre we een herhaling gaan krijgen van Spider-Man 3, aangezien ook in deze film maar liefst drie vijanden voor gaan komen…

 

4.         Captain America: The Winter Soldier (27 maart)

De eerste Captain America vond ik persoonlijk erg vermakelijk. Ik vond de mix van superheldenfilm en de tweede wereld oorlogsetting erg geslaagd. Daarnaast is Chris Evans gewoonweg een erg goed gevonden Captain America. Het nieuwe deel ziet er nog gelikter uit. Daarnaast zal het ook een verademing zijn om een superheld met minder god-like-powers te zien. Verwacht dus een meer persoonlijke film dan bijvoorbeeld Thor 2. Tot slot kan deze film natuurlijk niet gemist worden als inleiding naar The Avengers 2.

 

3.         X-Men: Days of Future Past (22 mei)

Pff, ik kan al niet wachten voor deze film sinds dat kleine teasertje aan het einde van The Wolverine. En dan die trailer, dat smaakt zeker naar meer. Wordt dit de beste X-Men film? Dat is natuurlijk afwachten, maar het heeft er alle schijn naar. Dit wordt de X-Men film wat The Avengers is voor the cinematic universe van Marvel. Alle X-Men komen bij elkaar om het dan toch eindelijk op te mogen nemen tegen de Sentinals…

 

2.         Interstellar (6 november)

De nieuwe film van Christopher Nolan PUNT

 

1.         Guardians of the Galaxy (14 augustus)

Wat hebben een brommende boom, een pratende wasbeer, een enorme spierbundel, een groene dame en een mens met elkaar te maken. Zij vormen het nieuwe (althans voor de meeste) Marvel superhelden team: Guardians of the Galaxy. Aan het einde van Thor: The Dark World werd er al naar verwezen in de vorm van The Collector (Benicio Del Toro) en The Infinity Stones maar in augustus 2014 is het dan toch echt zover. Dit absurde superhelden team zal zijn opwachting op het witte doek gaan maken. Een enorme gok voor Marvel want waar ik misschien wel het meest naar benieuwd ben is hoe reageert het publiek op deze rare mix van karakters…

 

Dit waren ze dan, onze persoonlijke top tien van film waar we het meeste naar uitkijken in 2014. Hieronder vind je nog een extra lijst van films die zeker de moeite waard gaan zijn om te gaan kijken in de bioscoop. Verder zijn we natuurlijk erg benieuwd waar jullie naar uitkijken. Laat het ons weten!

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November

December