The Blog


Onze kerstfilm top 10!

Kerstmis mijn meest favoriete tijd van het jaar. Ik ben een echte fan van kerstmis en daar schaam ik me niet voor. Kerstmarkten, kerstmuziek, de versierde boom, veel eten, cadeaus en natuurlijk de kerstfilms. Ik kan er tijdens deze periode geen genoeg van krijgen. Maar in alle eerlijkheid het kan allemaal wel erg zoetsappig zijn. Vooral de meeste kerstfilms staan nou niet bepaald goed bekend. Kwalitatief zijn ze vaak erg ver onder de maat. Maar tussen al het puin is er genoeg leuks te ontdekken. En het mooie is, de meeste van die films zijn voor iedereen geschikt. Ook voor de kersthaters onder ons zijn deze films dus erg goed te pruimen.

Dus daarvoor speciaal om de kerst door te komen, onze top tien:

10. The Santa Claus

Tja, wat moet ik zeggen. Wellicht niet de beste film maar het ademt wel echt (Amerikaanse/ Disney) kerst uit. Gewoon een erg leuke en vermakelijke film.

 

9. Elf

Will Ferrel, Zooey Deschanel en James Caan in een kerstfilm. Will Ferrel speelt zijn rol met veel plezier en Zooey is… zoals we Zooey kennen. Kerstmis is pas echt begonnen na het kijken van deze film.

 

8. Arthur Christmas

Deze animatiefilm heeft jammer genoeg niet heel veel aandacht gekregen toen hij uit kwam maar ik garandeer je hij is de moeite waard. De humor is voor elke leeftijd en het verhaal is aardig gevonden. Deze moet je gezien hebben.

 

7. Bad Santa

Na drie echte zoetsappige kerstfilms een film waar de kerstgedachte wel erg ver te vinden is. Maar dat maakt hem niet minder leuk. Niet bedoeld voor de kleinste maar des te leuker voor de oudste. Een leuk feitje, indirect is dit een Disneyfilm. De film is uitgebracht door Miramax, een maatschappij van Disney voor de meer volwassen films. Ondanks dat, was Disney allerminst tevreden met deze wel erg groffe film. Des te meer reden om hem dus te bekijken

 

6. A Muppets Christmas Carol

The Muppets en kerstmis gaan erg goed samen. Hoewel er meer Muppet films zijn met het kerstthema is deze eerste toch wel de allerbeste. Ben je een Muppetfan en heb je deze nog nooit gezien, shame on you! (Ook te zien via Netflix)

 

5. Christmas Vacation

Het derde deel in de Vacation reeks met Chevy Chase in de hoofdrol. Misschien niet de beste in de reeks maar door het kerstsfeertje blijft het een aanrader. Een heerlijke jaren tachtig comedy!

 

4. Scrooged

Bill Murray speelt fantastisch in deze moderne versie van A Christmas Carol. Een typische jaren 80 film die je gezien moet hebben.

 

3. Home Alone

Hij blijft gewoon leuk, en daar blijf ik bij! Maar wel een honest trailer erbij! (Ook te zien via Netflix)

 

2. The Nightmare Before Christmas

Al vanaf het moment dat hij uitkwam in 1994 ben ik fan van deze film. De geweldige poppenanimatie, de fantastische liedjes en het bijzondere verhaal en concept maken van deze film de ultieme film om tussen Halloween en Kerstmis te kijken.

 

1. Die Hard

Die Hard? Ja Die Hard! Misschien niet de kerstfilm die zou hebben verwacht, maar het is er toch echt eentje. Voor mij blijft dit de beste actiefilm aller tijden. Dat hij tijdens kerst afspeelt maakt hem extra bijzonder!

 

En dat was hij dan mijn persoonlijke top tien. Kan jij je hier een beetje in vinden, of heb jij een totaal andere lijst voor ogen? Laat het ons dan weten! Hieronder hebben we nog een aantal aanraders op een rijtje gezet:

Kerst op tv:

Ook via verschillende televisieseries wordt de kerstgedachte goed overgebracht. De volgende series hebben in mijn ogen de allerbeste kerstafleveringen gemaakt. Met in het bijzonder community, elk seizoen kent een bijzondere kerstaflevering.

 

Iedereen een hele fijn kerst en alvast een fantastische jaarwisseling!