The Blog


Super Bowl 2014 Trailers

De Super Bowl zit er weer op. Bijna 800 miljoen mensen over de hele wereld hebben dit typisch Amerikaanse sportspektakel bekeken. Het is dan ook niet heel vreemd dat bedrijven maar al te graag adverteren tijdens deze immens populaire wedstrijd. 30 seconde aan uitzendtijd kost een bedrijf al snel 3 miljoen dollar. Ja je leest het goed, DRIE miljoen dollar voor 30 seconde!!! Maar de bedrijven staan ervoor in de rij, zo ook filmstudio’s. Want dit is toch wel een van de beste manieren om een zo’n groot mogelijk publiek te bereiken. En dus zien we elk jaar weer voorproefjes van de grootste films.

Ook dit jaar gingen er welgeteld vijf nieuwe trailers en teasers in première. Zo konden we genieten van de nieuwe trailers van Muppets Most Wanted, The Amazing Spider-Man 2, Captain America: The Winter Soldier en Need for Speed. Ook werden we getrakteerd met de eerste beelden van Transformers: Age of Extinction. En ja de Dinobots zijn dit keer eindelijk van de partij! Hieronder alle nieuwe trailers op een rijtje (vooral die van de Muppets is fantastisch):

The Muppets Most Wanted

 

The Amazing Spider-Man 2

 

Captain America: The Winter Soldier

 

Need for Speed

 

Transformers: Age of Extinction

 

Ook voor de nieuwe mini-serie van 24 waren er vijf teasers te zien. Omdat FOX dit jaar de Super Bowl mocht uitzenden krijgen ze sowieso vijf vrije reclameminuten. Enkele daarvan hebben ze gebruikt voor teasers van 24: Live Another Day. Ondanks dat ze nog niet heel veel vertellen over het verhaal (niet zo heel vreemd want de opnames waren officieel nog niet begonnen toen deze teasers geschoten werden). Wel is duidelijk dat dit keer London de setting is, er een bomaanslag wordt gepleegd en Chloë terugkeert (maar dat was eigenlijk al bekend). Leuk is ook dat er in elke trailer net iets meer te horen is van de iconische 24-tijdtikken. Uiteindelijk maakt het niets uit dat er zo weinig te zien was, het was vooral fantastisch om Jack Bauer na 4 jaar van afwezigheid weer te zien. Hieronder de teasers:

Glass Teaser

 

Flame Teaser

 

Pistol Teaser

 

Street Chaos

 

Dat waren de Super Bowl trailers. Genoeg voer om ons nog nieuwsgieriger te maken naar in ieders geval The Muppets Most Wanted, Captain American: The Winter Soldier, The Amazing Spider-Man 2 en 24: Live Another Day. Persoonlijk heb ik de Transformers serie allang afgeschreven, maar wie weet brengt de nieuwe cast en Dinobots wel nieuwe leven in de filmserie. Ook Need for Speed doet me niet zo heel veel, en lijkt vooral Paramounts antwoord op de immens populaire Fast and Furious serie. Maar wie weet hebben ze heel goed naar de laatste paar films van die serie gekeken en weten ze toch een bijzonder spektakel neer te zetten… We gaan het binnenkort meemaken!

Rik Spitters