The Blog


Tijd voor jezelf: a women’s guide through Netflix

Door Jessie de Peffer

Het moment is daar. Je besluit om je goede voornemen eindelijk eer aan te doen: even wat tijd voor jezelf, goed zo. Deur op slot, gordijnen dicht, eten (en snacks) voor het weekend in huis, computer met werkmail uit en plof met je fleecedekentje op de bank. Om ervoor te zorgen dat je tijd bespaart met zoeken naar DE ideale marathon (nee, niet de actieve variant), hebben wij alvast onze top 5 van series op Netflix (voor de ladies) voor je verzameld. Ideaal voor jouw marathonweekend voor jezelf.

We tellen af….

5. Orange is the new black

In Orange is the new Black komt dertiger Piper Chapman (Taylor Schilling) in de gevangenis terecht door een fout uit haar jongere jaren toen ze nog een relatie had met een drugsdealer (Laura Prepon, die ken je van That 70’s Show). Piper is inmiddels haar wilde haren kwijtgeraakt en gaat met opgeheven hoofd haar straf tegemoet. De serie volgt haar dagelijkse routine en zit boordevol typische karakters, subtiele (en minder subtiele) humor en romances binnen de gevangenismuren.

 

4. Robin Hood

Deze serie van BBC heb ik na jaren herontdekt en helemaal opnieuw gekeken. Het verhaal gaat over Robin Hood die samen met zijn bende het leven van de inwoners en omwonenden van Nottingham iets draaglijker wil maken. Seizoen 1 en 2 zijn heel sterk door alle goed uitgediepte karakters, humor en interessante verhaallijnen. Lady Marion ontpopt zich in deze serie tot een ontzettend stoere vechtersbaas. Helaas is seizoen 3 iets minder interessant, maar see for yourself: Robin Rocks!

 

3. Pretty Little Liars

Inmiddels staan er vijf seizoenen van deze serie op Netflex. Toegegeven, het is een highschoolserie met een hoog ‘Waarom gaan ze in vredesnaam niet naar de politie’-gehalte, maar dat maakt de serie niet minder verslavend. Pretty Little Liars gaat over een groep vriendinnnen die bij elkaar worden gehouden door de dood van hun ‘leider’ Alison. Na de dood van Alison worden de vriendinnen bedreigd door iemand die zichzelf ‘A’ noemt. En die bedreigingen gaan heel ver. Voor je het weet wordt je meegesleept in complottheorieën, onverwachte vriendschappen en een wereld waarin niemand te vertrouwen is. Pas op: heel verslavend!

 

2. New Girl

New Girl is hilarisch. Jess (Zoeey Deschanel) betrapt haar vriend op vreemdgaan en gaat op zoek naar een nieuwe woning. Ze komt terecht bij drie mannelijke huisgenoten. De combinatie van de vier totaal verschillende en gekke karakters en de grappige verhaallijnen maken dit een serie van formaat. De afleveringen duren ongeveer 20 minuten, dus je kunt stiekem in een dag heel ver komen in deze serie. Met New Girl heb je gegarandeerd een comedyserie te pakken waarbij je soms schaterlachend op de bank zit. Het enige jammere aan deze serie is dat alleen seizoen 1 op Netflix te vinden is.

 

1. Arrow

Je zou het niet zo snel verwachten in een top 5 voor series die je als vrouw zou moeten kijken, maar op nr. 1 staat Arrow. Deze serie is een comicverfilming (DC Comics) en gaat over miljonairszoon Oliver Queen (Stephen Amell) die tijdens een uitje met het jacht van zijn vader schipbreuk lijdt. Oliver overleeft het ongeluk als enige en wordt na vijf jaar teruggevonden op een eiland, waarna hij weer terug in de beschaving komt. Hij is een veranderd man en is vastberaden om zijn vaders laatste wens uit te laten komen: ervoor zorgen dat zijn stad (Starling City) weer veilig wordt voor haar inwoners en degenen te straffen die voor onrecht en kwaad zorgen in de stad (de rijke elite). Waarom deze serie op 1 staat? Vanaf het eerste moment word je de wereld van Starling City ingezogen en raak je heel erg nieuwsgierig naar wat er gedurende die vijf jaar op dat eiland is gebeurd. Tijdens de afleveringen wordt teruggeblikt naar momenten op het eiland die je honger naar meer voeden. Bovendien zit de serie vol met kick-ass vrouwen die hun mannetje staan. En, eerlijk is eerlijk, Oliver is niet bepaald een straf om naar te kijken en traint bijna elke aflevering met ontbloot bovenlijf. Zo dat is eruit.

Maar zonder gekkigheid: Kijk Arrow or you have failed this yourself!