The Blog


Wat ik deze zomer kijk (als het regent…)

Die TV-series van het nieuwe tv-seizoen starten pas over een eeuwigheid. Gelukkig voor de liefhebbers brengen tv-stations tegenwoordig ook tijdens de zomerperiode nieuwe series uit. Waar tot enkele jaren geleden nog alleen maar herhalingen werden uitgezonden hebben studios in de gaten gekregen dat er genoeg te verdienen valt in deze warmere periode. Zo draait nu al enkele jaren de zeer vermakelijke serie Falling Skies tijdens de zomer. Maar vorig jaar is ook Stephan King’s Under the Dome met succes gestart. Dit jaar is het helemaal een feest van nieuwe series. Zo zijn Steven Spielberg, Michael Bay, Guillermo del Toro en zelfs rapper 50 Cent betrokken bij verschillende nieuwe projecten. Er is voor ieder wat wils, dus om een beetje orde te krijgen in deze overvloed van nieuwe series hier mijn lijst. Momenteel zijn er al een aantal fantastische series gestart. Ik heb ze in januari al een keer aan jullie voorgesteld maar het kan zeker geen kwaad om ze nogmaals te benoemen.

24: Live Another Day

De eerste afleveringen zijn al uitgezonden en Jack is echt Back! Als je fan was van 24 dan mag je dit natuurlijk niet missen. Heb je nog nooit van 24 gehoord dan kan je hier best mee starten. Ja je mist wat back story maar er wordt genoeg uitgelegd zodat nieuwe kijkers het ook kunnen volgen. Houdt je van intense actie, adrenaline en conspiracy verhalen? Dan is 24: Live Another Day DE serie voor jou!

 

Penny Dreadful

Meteen na de eerste aflevering bewees deze serie dat het een hele goede gaat worden. Wat wil met een topcast (Josh Hartnett, Timothy Dalton en Eva Green) en het gouden team dat achter Skyfall zat. Deze serie over klassieke horror karikaturen is intens, geheimzinnig en bijzonder filmisch. Een mysterieus verhaal met vermakelijke karakters. Is horror en mysterie jou ding, dan zeg ik maar één ding, kijken!

 

Crossbones

De tweede piratenserie van dit jaar. Na het best aardige Black Sails deze zomer Crossbones. En alleen al door John Malkovich als een oudere Blackbeard ben ik benieuwd naar deze serie. Deze serie is gebaseerd op het boek The Republic of Pirates en verteld hoe Blackbeard over het geheime piraten eiland Santa Compana heerst. Veel is er ver nog niet over bekend maar vanaf 30 mei wordt dit allemaal duidelijk.

 

Dominion

Ken je Legion nog? Die film uit 2010 met Paul Bettany als de engel Michael! Nog steeds geen idee? Niet zo vreemd want zo bijzonder was deze film niet. Ik was dan ook verrast dat deze film een vervolg serie kreeg. Wellicht lukt het de makers deze keer om alle conflicten en karakters wel uit te diepen. Want op zich was er met de actie van de film Legion niets mis. Deze serie start 25 jaar na de gebeurtenissen uit de film. Houd je van Supernatural dan zal deze serie je waarschijnlijk ook wel bekoren! Te zien vanaf 19 juni.

 

The Last Ship

Nog een serie van Michael Bay dit jaar. Explosies en geen verhaal op je beeldbuis, of zal de beste man op tv beter weten hoe je een goed verhaal vertelt? Afijn, de serie vertelt het verhaal over een pandemic dat 80 procent van de bevolking heeft uitgeroeid. Ofwel complete chaos in de wereld en alleen een aantal Amerikaanse mariniers kan ons nog redden… Waarom ik vooral benieuwd ben? Vooral omdat de fantastische Adam Baldwin (Chuck, Firefly) erin meespeelt! Vanaf 22 juni te zien.

 

Falling Skies

Alweer in zijn vierde seizoen. Het verhaal over hoe de mensheid probeert te overleven na een alien aanval. Ken je deze serie nog niet? Op RTL 7 worden de oudere afleveringen momenteel uitgezonden. Hoewel de serie nogal wat tekortkomingen heeft is het zeker geen slechte televisie. Dit komt vooral door een aantal leuke karakters en de luchtigheid die de serie kent. Fan van science fiction? Dan is het zeker de moeite waard Falling Skies te gaan volgen. Het vierde seizoen start vanaf 22 juni.

 

The Leftovers

Wat als 2 procent van de wereldpopulatie plots verdwijnt? Daar draait deze nieuwe HBO serie om. De trailer laat een behoorlijk intense sfeer zien. En HBO kennende wordt dit ook een fantastisch verhaal. Vanaf 29 juni kunnen we zien of dit ook daadwerkelijk zo is.

 

Under the Dome

Vorig jaar werd Under the Dome aangekondigd als miniserie. Maar door de goede kijkcijfers (ook hier in Nederland waar het wordt uitgezonden door SBS6) werd al snel besloten van dit idee af te stappen. Misschien mede daardoor was het vorige seizoen niet altijd evenwichtig. Sommige afleveringen waren vermakelijk, sommige slecht en andere fantastisch. Met name tegen het einde van de serie wist men het verhaal in de juiste richting te duwen. Hopelijk hebben de makers geleerd van hun fouten en wordt seizoen twee een knaller. 30 juni start het tweede seizoen.

 

Extant

Deze hoort toch wel in het rijtje van series waar ik het meest benieuwd naar ben. Steven Spielberg is ook bij deze serie betrokken. En ja als Steven Spielberg aan het roer staat dan kan je erop rekenen dat we Aliens gaan zien. De beste man houdt nou eenmaal enorm van science fiction. En laat ik daar ook nou enorm van houden. Mij hoor je dus niet klagen. Halle Berry speelt Molly Woods. Een astronaute die een nogal mysterieuze en onverklaarbare ervaring meemaakt tijdens haar tijd in de ruimte. Eenmaal thuis aangekomen blijkt ze zwanger te zijn. Wat is er toch gebeurd op het ruimteschip waar ze kennelijk toch niet helemaal alleen was. Extant wordt net als Under the Dome gepresenteerd als eenmalige serie, maar er is al wel vast bij gezegd “Mocht de serie een succes zijn dan kunnen we daar natuurlijk wel iets mee doen…”. Extant is vanaf 9 juli te zien.

 

The Strain

Samen met Extant een serie waar ik erg benieuwd naar ben. Een paar jaar geleden heb ik namelijk het boek gelezen. Toentertijd werd ik vooral door de naam Guillermo del Toro geprikkeld en nu door het verhaal en  de beste man. The Strain is een mysterie horror verhaal waar ik niet teveel over kwijt wil zijn. Als de serie dezelfde kwaliteit van story telling weet te geven dan zit het helemaal goed met deze serie. Ik kan in ieders geval niet wachten tot 13 juli want dan gaat deze serie in premiere.

 

Legends

SEAN BEAN! Meer hoef ik toch niet te zeggen. Hopelijk gaat hij dit keer niet dood. Wil je weten waar deze serie over gaat? Gewoon deze vette trailer kijken! Maar beware, deze serie start pas op 13 augustus!

 

Misschien ook wel leuk…